Academisch Engels

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:HOME

De Graduate School of Life Sciences en de opleiding Biomedische Wetenschappen bieden de cursus Academic English for the Sciences aan en de opleiding Rechten biedt de cursus Legal English for Academic Purposes. Iedereen is enthousiast over deze 2 cursussen, maar toch zijn het de enige 2 cursussen academisch engels op de UU. De Uraad wil graag dat alle studenten de mogelijkheid krijgen tot het volgen van een cursus Academisch Engels toegespitst op het eigen vakgebied.

Uit 2 rapporten van Stichting OER bleek dat de vraag naar
ondersteuning in het Academisch Engels onder studenten groot is: 34% van de bachelorstudenten aan de UU heeft interesse in de mogelijkheid om naast de opleiding de Engelse vaardigheden te
verbeteren [1]. Ook masterstudenten willen graag meer begeleiding; meer dan de helft van de masterstudenten wil begeleiding voor schrijven en spreken (54% en 50%) [2].

Vandaag sprak de Uraad met de rector magnificus en die deelde de mening van de Uraad dat meer studenten de optie tot het volgen van zo’n cursus zouden moeten hebben. Hij richtte zich echter vooral tot de masterstudenten. Dit onderwerp is dan ook besproken in het overleg van alle Board of Studies van de Graduate Schools.

Therefore, every student will soon be able to speak and write Academic English!

[1] Engels in het Bacheloronderwijs van de Universiteit Utrecht, Stichting OER, Januari 2013, p.48
[2] Engels taalgebruik in het masteronderwijs van de Universiteit Utrecht, Stichting OER, mei 2013, p.56