Collegegeldvrij besturen blijft voor 2013-2014

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:HOME

Tijdens de Universiteitsraadvergadering van vandaag heeft het College aangegeven dat zij voor aankomend collegejaar de mogelijkheid, tot het bekleden van een fulltime bestuursfunctie zonder collegegeld te hoeven betalen, behoudt. Dit houdt in dat fulltime besturen voor het jaar 2013-2014 nog een beroep kunnen doen op collegegeldvrij besturen.

Vooralsnog is het College voornemens om het jaar erop de regeling af te schaffen. Het collegegeldvrij besturen is gekoppeld aan de langstudeerboete naar mening van het College heeft het collegegeldvrij besturen geen nut meer.

De PvdUS is tegen afschaffing van de regeling en gaat zich komend jaar inzetten om het collegegeldvrij besturen te behouden, dan wel een andere gunstige regeling voor studentbestuurders te ontwikkelen. Met het oog op het sociaal leenstelsel en daarmee de afschaffing van de basisbeurs vreest de PvdUS dat het voor studentenorganisaties nóg moeilijker zal zijn om bestuursleden te vinden. De Universiteit hoort de studentenorganisaties zo goed mogelijk te ondersteunen.