De eerste weken in vogelvlucht

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:HOME

Nu de eerste commissievergaderingen in zicht komen, wordt het tijd om terug te blikken op de eerste paar weken in de raad. Negen weken geleden begonnen we, nog vrijwel onbeslagen te ijs. Inmiddels weten we hoe we moeten vergaderen, hoe we nota’s moeten schrijven en beginnen we de interne verwikkelingen van de UU te doorgronden.

Waar in september iedereen nog aan het aftasten was, zoals ook in de vergaderingen bleek, heeft iedereen zich inmiddels vastgebeten in verschillende onderwerpen. Ook activiteiten als een volleybaltoernooi op de sportdag van de UU, de dag van de medezeggenschap en het vragenuurtje met de rector bieden leuke kansen om te zien wat er omgaat in zo’n grote organisatie als de UU.

De vergaderingen met en zonder het College van Bestuur worden ook steeds interessanter naarmate je je verder verdiept in de onderwerpen die besproken worden. Het is alsof we een grote puzzel aan het leggen zijn en er steeds meer stukjes bijkomen. Gelukkig zijn er vele handen die deze stukjes aan willen reiken. De medewerkers, de andere Uraders (ook andere jaren) en het uitgebreide archief maken het slechts een kwestie van tijd, voordat we helemaal wegwijs zijn in de innerlijke krochten van de universiteit.

Los van alle vergaderingen hebben we ook allemaal onze eigen projecten. Zo zijn we als fractie bezig geweest met de tentamenhap. De tentamenhap is inmiddels een week in de UBB verkrijgbaar en begint goed te verkopen. Na de eerste tussentijdse evaluatie hebben we besloten om een tandje bij te zetten wat promotie betreft en een nieuwe schare posters en flyers heeft zijn weg naar Lodewijk inmiddels gevonden. Over het proces om van het idee naar het product te komen zouden we een artikel op zich kunnen schrijven, maar hier komt een korte samenvatting.

Allereerst ontstond in onze campagneperiode het idee voor de tentamenhap al. In de tweede week van september besloten we hier werk van te gaan maken. Na informatie ingewonnen te hebben bij oud Uraders zijn we met beleidsmedewerkers van het Facilitair Service Centrum gaan praten. Zij brachten ons op hun beurt in contact met Sodexo en na enige onduidelijkheid over de financiën kregen we groen licht voor de pilot. Zoals gezegd loopt deze inmiddels al en we hopen de komende week tenminste één keer uitverkocht te raken, dus kom vooral in de UBB eten!