Inwerkperiode en functieverdeling

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:HOME

Enkele weken na de verkiezingen, met een unieke uitslag van 4-4-4, werden de strijdbijlen begraven, verdwenen norse blikken en startte de kennismaking, kortom: het inwerkweekend. Naast de algemene naam-leeftijd-studie-voorstelrondes zorgde op vrijdagavond de overwinning van Oranje (5-1 tegen Spanje) voor een enorme ‘boost’ in de groepscohesie. Dit bleek het fundament te zijn voor het weekend en hopelijk voor het jaar. Zaterdag bestond uit informatieve praatjes over de structuur binnen de UU, de commissies, Uraad functies en meer. Als kers op de taart moesten we zondag deelnemen aan een vergadersimulatie met het college van bestuur (gespeeld door personeelsleden van de Uraad).

Na een zeer geslaagd inwerkweekend vond op maandagavond 30 juni de functieverdeling plaats. De volgende functies moesten verdeeld worden: voorzitter, vice-voorzitter, penningmeester, secretarisen PR-functionaris. Tevens moesten de plaatsen in de commissies Onderwijs, Onderzoek en Studenten (OOS), Financiën, Huisvesting en ICT (FHI) en Strategie, Personeel en Organisatie (SPO). Om 22.00 uur werd er afgetrapt in Café Otje. De onderhandelingen verliepen soepel maar schorsingen waren onvermijdelijk. Om 2.00 uur moesten we noodgedwongen verkassen naar het huis van Thijs omdat de bovenkamer van Otje ging sluiten. Na een frisse fietstocht was om 04.00 uur de kogel door de kerk. Met dit als eindresultaat voor de PvdUS:

Terry Nick Bergsma: Vice-voorzitter en FHI lid.

Thijs van de Ven: OOS lid

Dimphy van Erp: OOS lid

Folkert de Jong: PR-functionaris en SPO lid.

Op 26 augustus en 2 september vonden de Hei-ochtenden plaats van de Uraad. Kennismaking met de personeelsgelding stond de eerste ochtend op het programma. Knutselen met spaghetti en spekjes bleek de ideale wijze te zijn om elkaar nader te leren kennen. Daarnaast werd er gebrainstormd over de speerpunten van de Uraad. Een korte greep uit het resultaat: Begrotingsoverschot naar faculteiten, studentbinding UU, evaluatie tutoraat en matching en arbeidsmarktoriëntatie, ook in de bachelor.