Naam: John Akerman Özguç
Leeftijd: 22
Studie: bachelor psychologie

John 1

Wat maakt mij een actieve student?
Als 22 jaar oude Utrechter, bestuurder van de studievereniging voor neurowetenschappen (Brainwave) en volgend jaar hopelijk raadslid van de Universiteitsraad, zie ik mijzelf als  een actieve Utrechtse student die weet wat er bij de studenten speelt. In mijn vrije tijd roei ik bij Triton en maak ik muziek, en ook heb ik vele commissies gedaan bij studie- en studentenvereniging. Hoewel ik blij ben dat ik aan de UU studeer denk ik dat het stukken beter kan.

Wat vind ik belangrijk?
Er is een grote mate van anonimiteit, en zijn er bij een aantal studies heel grote werkgroepen. Zeker nieuwe studenten zijn hier de dupe van en ik pleit dan ook voor kleinere werkgroepen en een vaste tutor voor eerstejaars als persoonlijk aanspreekpunt. Verder vind ik het belangrijk dat de UU geen leerfabriek wordt waar je binnen 3 jaar als een nummertje doorheen gejaagd wordt. Studenten moeten het gemakkelijk gemaakt worden om interessante cursussen buiten hun eigen studie te vinden en te kunnen volgen. Alle administratieve en bureaucratische rompslomp die erbij komt kijken vormt een aanzienlijke drempel. Daarom wil ik de digitale communicatielijnen van de uni stroomlijnen (BB, Osiris, Email, UU site, losse sites van bepaalde studies) en overzichtelijk maken. Daarnaast wil ik ervoor zorgen dat de Uithof een gezelligere plek wordt dan het nu is, zodat je er goedkoop kan eten en drinken aan terrasjes of in een gezellige kantine, en ook uitgebreid en goedkoop boodschappen kan doen, zodat de aantrekkelijkheid  te wonen er ook op vooruit gaat! Ik heb nog veel meer ideeën over hoe wij de Universiteit en het Utrechtse studentenleven eromheen kunnen verbeteren, maar ben vooral benieuwd wat jij vindt.

Als jij ideeën hebt wil ik die horen zodat er wat mee gedaan kan worden. Zichtbaarheid en bereikbaarheid van de U-raad is daarom waar ik voor sta, zodat wij zoveel mogelijk studenten representeren.

Lees hier meer over de academische vrijheid, waar John zich voor gaat inzetten.