Naam:  Marthe NijkampMarthe
Leeftijd: 24
Studie: Rechten

Wat maakt maakt jou een actieve student?
Ik vind het prettig om me naast mijn studie ook met andere dingen bezig te houden. Toen ik in Utrecht kwam studeren ben ik hier meteen op kamers gaan wonen en ben ik een commissies gaan doen bij de JSVU. Voorheen heb ik in Tilburg gestudeerd en daar een studievereniging opgericht (en ja: die bestaat nog steeds, ik ben er niet vandoor gegaan met de kas) waarna ik van die vereniging een jaar penningmeester mocht zijn. Ik heb ontzettend veel geleerd van mijn bestuurservaring en de commissies die ik daarna heb gedaan en heb daar ook veel vrienden aan overgehouden. Om al dit moois te kunnen bekostigen moet er ook gewerkt worden, dus voor mij geen zomervakantie en weekends, maar ploeteren.

Waar ga jij je komend jaar hard voor maken in de Uraad?
Laat ik voorop stellen dat ik het belangrijk vind dat iedere student de kans krijgt om ervaring op te doen in commissies, besturen en studeren in het buitenland. Als actieve student weet ik als geen ander dat in alle drukte het lastig kan zijn om goed te blijven studeren. Ik vind het daarom van belang dat je gemakkelijk een rustig studieplekje kunt vinden en dat je kunt herkansen mochten je resulaten toch tegenvallen.  Ten slotte vind ik het noodzakelijk om de veranderingen die de universiteit nu door wil voeren in de masterfase goed in de gaten te houden. Het niveau van de masters moet bewaakt worden en het aanbod ervan moet overzichtelijker,  duidelijker en goed aansluiten op de huidige arbeidsmarkt.

Wat moeten wij echt over jou weten?
Naast een enorme serie- en kledingverslaving (waarvan mijn uitpuilende kast en in elkaar stortende kledingrek het slachtoffer zijn), heb ik ook een kennisverslaving. Die kennisverslaving heb ik altijd al gehad en ik word dan ook al mijn hele leven ‘wandelende encyclopedie’ genoemd. Ik voel, helaas voor de mensen in mijn nabije omgeving, altijd de behoefte om die onzinnige feitjes te pas en te onpas te delen. Mijn liefde voor kennis is ontstaan toen ik mijn eerste jeugdencyclopedie kreeg en ik die compleet verslond. Toen het Internet opkwam werd ik Wikipedia’s grootste fan. Daarnaast ben ik dol op de toelichtingsbordjes die door de hele stad hangen. Ik heb ze allemaal gelezen. Loop vooral een keer met mij door Utrecht, want ik doe niet onder voor de gemiddelde stadsgids. Verder ben ik een echte Brabo en wijkt alles voor die ene kleine week eind februari/begin maart.