Naam: Terry Nick Bergsma  Terry Nick
Leeftijd: 21
Studie: Psychologie met focus op neuropsychologie.

Wat maakt jou een actieve student?
Als verdwaalde Fries heb ik mij zonder twijfels ingeschreven bij Unitas. Daar heb ik in mijn 2e jaar deelgenomen in de fotocommissie en een klein studiegerelateerd bestuur. In diezelfde tijd is mijn tennisverslaving begonnen bij TC de Uithof. Een verrassend mooie vereniging waar ik nu voor het tweede jaar in de Toernooi Commissie zit. Tevens in de UIT-commissie gezeten waar ik mijn steen heb bijgedragen aan de vele nieuwe inschrijvingen van afgelopen jaar. Ten slotte hobbel ik wekelijks bij VSC op het voetbalveld met een bizar gezellig vriendenteam.

Waar ga jij je komend jaar hard voor maken in de Uraad?
Allereerst ga ik me hard maken voor de ruimte die studenten nodig hebben om zich naast hun studie te ontplooien. Daarnaast moeten studieadviseurs ruimer beschikbaar zijn en meer verstand van zaken hebben zodat ze daadwerkelijk advies kunnen geven. Ten slotte, ik heb een hart voor sport, dus als er nauw samengewerkt kan worden met de Sportraad sta ik voorop.

Wat moeten wij echt over jou weten?
Soms wijk ik af van de normale standaard. Zoals de hoeveelheid kleding die je verwacht wordt te dragen ten opzichte van de weersomstandigheden. Waar mensen bibberen in hun dikke jas, sta ik comfortabel in mijn V-hals. De veel voorkomende vraag ‘Heb je het niet koud?’ is goedbedoeld maar overbodig. Mijn Friese bloed heeft weinig verstand van kou. Daarnaast draag ik, weloverwogen,  ‘vreemde’ sokken.