Sportende studenten presteren beter.

Sportende studenten presteren beter in de UB, in tentamenzalen en waarschijnlijk ook in de kroeg. Sporten is een belangrijk onderdeel van een actief studentenleven. Op gezonde wijze competitie aangaan samen met een leuk vriendenteam stimuleert. Studentensportverenigingen zijn het fundament van de Utrechtse studentensportwereld. De UU moet er daarom samen met Olympos alles aan doen om deze verenigingen optimaal te faciliteren. De belangen van studentensportverenigingen moeten via structurele overleggen tussen de UU en Olympos gehoord worden.

Verder zou het voor de individuele sporter goed zijn om het aanbod uit te breiden en sporten in de binnenstad aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld door samenwerkingscontracten tussen de UU en sportcentra in het centrum. Eveneens wil de PvdUS een sportdag organiseren voor alle UU-studenten, waar faculteiten en opleidingen tegen elkaar strijden voor goud.

Via deze wegen willen wij het Utrechtse studentenleven niet alleen aantrekkelijk houden maar ook de interdisciplinariteit van Utrechtse studenten, die de UU hoog in het vaandel heeft, bevorderen.

Is sport voor jou net zo belangrijk als voor Floris? Lees hier dan meer over hem.