The history of pink

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:HOME

roze koek

De roze koek. Zo’n lekkere versnapering voor op een zonnige middag, maar welk verhaal zit er nou eigenlijk achter? De roze koek vindt volgens overlevering haar oorpsrong op verschillende plaatsen. Een van de mogelijke ontstaanstheorieën is dat zij bedacht is door Amsterdamse koekjesmakers, die de koek alleen verkochten aan Italianen. Hierdoor zou het koekje ook bekend kunnen staan als de zogenaamde “moesselientjes”.

 

Verder heerst er een theorie dat de huidige meest bekende producent van dit lekkere hapje, Lotus, de ook wel zogenaamde glacékoek ontwikkeld en ontworpen heeft tot haar huidige vorm. Nadat het in 1932 opgerichte Lotus Bakeries, een Belgisch bedrijf uit Lembeke in 1988 De Bruin’s Banketfabriek had overgenomen, hebben zij de koek verder ontwikkeld vanuit de staat waarin deze op dat moment verkeerde.

 

De roze koek, fondantkoek of glacékoek domineert op dit moment een redelijk groot deel van de Nederlandse koekjesmarkt. Voor velen is dit toch nog steeds de favoriet, samen met de gevulde koek en de chocolate chip. Het probleem wat ons heerlijke koekje ervan weerhoudt om die eerste plaats volledig in te nemen, is het licht misselijkmakende effect wat op treed na het innemen van teveel van deze heerlijke roze-gekleurde vrienden. Om te kijken wat hier verder nog aan gedaan kan worden moet nog meer onderzoek gedaan worden, maar de meest waarschijnlijke oorzaak van dit onprettige gevoel is de grote hoeveelheid suiker. Dus, geniet, maar snoep met mate.