Wie zijn wij, en waar staan wij voor?

De Partij voor de Utrechtse Student (PvdUS) is in 2007 opgericht als tegenhanger van Lijst Vuur, om zo een meer gevarieerd partijlandschap te creëren.

Het is een groeiende partij die in toenemende mate leden van verschillende Utrechtse verenigingen als stabiele achterban heeft en die ook in haar constitutie weerspiegelt. Met ruim 30.000 studenten aan de universiteit kun je niet meer spreken van dé student, want de ene student is de andere niet. De PvdUS denkt daarom dat het goed is om je als partij te richten op een bepaalde doelgroep. De PvdUS vertegenwoordigt studenten dan ook vanuit het oogpunt van de actieve student, d.w.z. de student die het belangrijk vindt om zich naast de studie te ontplooien. Die ontplooiing ziet zowel toe op academische als sociale ontwikkeling en kan op verschillende manieren plaatsvinden; denk aan een bestuursjaar, grote commissies bij studie- en studentenverenigingen, studeren of stage lopen in het buitenland, bijbaantjes, actief sporten en ga zo maar door.

Vanuit deze visie diversifieert de PvdUS de medezeggenschap en dit leidt tot een betere representatie van alle studenten in Utrecht!