Vragenuurtje met de Rector Magnificus

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:HOME

Op donderdagmiddag 2 oktober werd er door de universiteitsraad een vragenuurtje met Rector Magnificus, Bert van der Zwaan, georganiseerd. Vanuit allemaal verschillende achtergronden, kwamen er enthousiaste studenten met vragen over onderwijs, studentzaken en andere onderwerpen, om van een van de drie bestuursleden uit eerste hand te horen hoe het nu eigenlijk allemaal zit.

Op deze middag kwamen allerlei interessante onderwerpen aan de orde. Zo werden er vragen gesteld over eventueel collegegeld vrij besturen, het herkansen tot hoger dan een 6 of zelfs boven een 6, het leenstelsel (en alle problemen die het met zich meebrengt) en nog vele andere dingen. Het was erg leuk om te zien hoe de Rector tegenover dit soort punten staat en het viel op dat de studenten en de rector vaak op één lijn zaten. Tutoraat was bijvoorbeeld zo’n onderwerp. De rector gaf aan dat hij ook vindt dat hier veel zaken verbeterd kunnen worden en dat het huidige systemen nogal wat ‘flaws’ heeft, waar alle aanwezigen het mee eens waren.

Aansluitend was er een borrel, waar de Rector ook nog 1 op 1 met studenten in gesprek ging, onder het genot van een biertje of wijntje. Iedereen die nog vragen had naar aanleiding van bepaalde antwoorden die Bert gegeven had, stond hier heel rustig en gezellig met hem te praten, dan wel om nog wat verheldering te vragen, dan wel om zijn of haar visie te delen. Het was een hele leuke, leerzame en productieve middag, die in begin 2015 zeker nog een keer plaats gaat vinden! Voor de echte enthousiastelingen komen er in de komende maanden ook nog vragenuurtjes met de twee andere leden van het College van Bestuur, Marjan Oudeman en Anton Pijpers.