Je bekijkt nu WEEK VAN EEN PVDUS’ER: ROB

WEEK VAN EEN PVDUS’ER: ROB

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:HOME

Maandag

Net terug van een zwaar weekend in Madrid, had ik besloten rustig aan te doen ’s ochtends. Eenmaal om op de kantoor aangekomen, werkte ik mijn email bij en had ik een afspraak om een enquête over internationalisering uit te laten sturen naar alle studenten. Daarna werd de raadsvergadering met het personeel kort voorbereid. Onze eerste nota werd hier namelijk in besproken. De nota werd positief ontvangen tijdens de vergadering, maar ik kreeg niet alles mee. Duidelijk last van een slaaptekort. Na de vergadering ging ik naar het UMCU om met de faculteitsraad van Diergeneeskunde hun komende vergadering te bespreken. We wisselden ideeën uit over internationalisering en de werkdruk onder studenten en toen stapte ik op de fiets naar huis.

Dinsdag

’S ochtends stond ik om 6:00 op om te werken op Utrecht Centraal, waar ik reisinformatie geef over de U-OV bussen. Hierna snelde ik op mijn fiets naar de Uithof, omdat ik een afspraak met de Career Service had om een promotiefilmpje op te nemen. Dit verliep soepel, hoewel de camera niet echt wilde meewerken. Van de Uithof ging ik weer terug naar de binnenstad voor een afspraak met het bestuur van UVSV/NVVSU. Tijdens dit grotendeels vrouwelijke onderonsje bespraken wij de situatie rondom bestuursbeurzen en de studentenhuisvesting. Vervolgens werkte ik op Janskerkhof 2/3 aan mijn enquête en ging vervolgens vroeg naar huis om te eten. Er stond mij namelijk nog een avondprogramma te wachten in de vorm van de Faculteitsradenborrel, die plaatsvond in de Mick O’Connells. Onder het genot van de nodige biertjes werden er allerlei zaken besproken. Rond 00:30 rolde ik uiteindelijk mijn bed in.

Woensdag

Om 08:45 werd ik alweer in de UBU verwacht om koffie uit te delen namens de Universiteitsraad. Met een bakkie koffie en een pen in de hand vroegen wij alle studenten hun mening te geven over een stelling: “Wat kan de UU beter faciliteren?” Toen de koffie op was, ben ik naar de kamer gelopen om daar door te werken aan het uitwerken van mijn enquête en het overleggen met beleidsmedewerkers voor het verspreiden van de enquête. In de middag hadden wij een lunch met USC om daar ook de banden mee te aan te halen in aanloop naar de verkiezingen. Vervolgens ben ik thuis aan ons promotiefilmpje gaan werken. Toen het uiteindelijk was gelukt, ben ik gaan eten en daarna heb ik gesquasht om even stoom af te blazen.

Donderdag

Weer een dag vroeg op kantoor om de mail bij te werken en alvast voor te bereiden op de bespreking die ik had om 11:00 omtrent het opzetten van informatielunches voor vluchtelingstudenten die deelnemen aan een schakelprogramma. Dit gesprek verliep uiterste effectief en ik had daarna nog genoeg tijd om mijn zelfgemaakte boterhammen naar binnen te werken en rustig met Richard naar de faculteitsraad vergadering van Diergeneeskunde te gaan. Hier werd weer gesproken over het verkiezingsregelement en een onderzoek dat is gedaan naar de werkstress van studenten. Toen deze vergadering was afgelopen ben ik naar Nieuwegein gefietst om daar te werken bij de U-OV klantenservice.

Vrijdag

Vrijdag stond onze eigen ISGV op de planning en werden tal zaken plenair besproken. De rest van de dag hebben wij toegeleefd naar het weekend en hebben wij de laatste mail verstuurd richting beleidsmedewerkers. ’s Avonds hadden wij als PvdUS een dinner en borrel met het bestuur van Veritas, die uitliep op een ordinaire zuippartij met de bijbehorende gezelligheid.

Zaterdag

Met een stevig kater schrok ik om half 1 wakker en begon ik gelijk te stressen om op tijd op mijn werk te komen. Uiteindelijk na tig glazen water en een ei met spek, zat ik weer op mijn vertrouwende plek op Utrecht Centraal. Met de slaap nog in mijn ogen verstreken de uren langzaam maar gestaag. Toen ik om 18:00 klaar was, stapte ik op trein en vertrok ik naar het afscheidsfeest van mijn “schoonzusje” die drie maanden naar Curacao zou vertrekken. Toen ik daar weer een beetje was opgefrist door de biertjes, besefte ik me dat ik nog met vrienden in Tilburg zou uitgaan. Mijn zusje bood zich aan mij op te halen en vervolgens ben ik daar door gaan drinken en de stad ingegaan.

Zondag

Mijn zondag bestond vooral uit het bijkomen van de dagen ervoor en het klaarmaken voor een nieuwe werkweek. ’s Avonds vertrok ik naar Utrecht en daar heb ik samen met mijn vriendin gekookt en vroeg naar bed gegaan.