Week van een PvdUS’er: Veerle

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:HOME
  Maandag
  Maandagochtend 9 uur in het bestuursgebouw blijft altijd even tandenbijten na een lekker weekend chillen. We kwamen met de PR-commissie samen om te overleggen over onder andere dingen als de naamsbekendheid van de Universiteitsraad en het debat (22 november) dat wij aan het organiseren zijn. Na een snelle lunch mocht ik direct aanschuiven bij het Vooroverleg voor de vergadering van OOS (Onderwijs Onderzoek en Studenten), de commissie waar ik in actief ben. Hier worden de vragen geformuleerd die de week daarop over de binnengekomen nota’s worden gevraagd in de officiële vergadering met de Rector Magnificus. De eerste van het jaar, dus dat was even spannend. Na OOS kwam de fractie bij elkaar en hebben we besproken hoe we de PvdUS groter gaan maken dit jaar. Ook werd er weer een goede zuipavond gepland en kwam er naar voren dat we moeten nadenken over opvolgers (Ja, nu al!). ’s Avonds heb ik lekker met mijn huis gegeten en vooral keihard gechilld op de bank met thee.
  Dinsdag

  Dinsdagochtend heb ik tot 1 uur thuis gewerkt, op sommige ochtenden werkt dat een stuk fijner. De middag heb ik besteed aan mailtjes lezen en beantwoorden en we hadden natuurlijk met z’n alle de voorpret voor onze KeBo ’s avonds. Om 8 uur begon onze KennismakingBorrel in de senaatszaal van het academiegebouw. Onder begeleiding van een strijkkwartet druppelden de gasten binnen en in een mum van tijd was het ontzettend druk en vloog de drank er doorheen. Wij stonden natuurlijk keihard te shinen in ons bestuurspak en ik vond het erg leuk dat er zoveel Oud PvdUS aanwezig was! Na onze KeBo zijn we nog naar café Lebowski geweest en tot in de kleine uurtjes doorgefeest. Het was een hele geslaagde avond!!

uraad16172

  Woensdag
  Het was een verstandige zet om de eerste uurtjes op woensdag even vrij te nemen om lekker uit te slapen. ‘s Middags had ik een interessante meeting in de UBU. Er werd gesproken over de 100 nieuwe studieplekken die er dit collegejaar weer gerealiseerd worden. Ook kreeg ik uitleg over laptopbeveiliging en het ongedierte in de UBB. We kregen een rondleiding en ik heb delen van de bieb gezien waar ik geen idee van had (Oude boeken die in een afgesloten kamer staan met een speciaal klimaat?). ’s Avonds ben ik gaan borrelen met mijn dispuut Antigone van C.S. Veritas in Maartenshof.
  Donderdag
  Donderdag was een hele ontspannen dag. Vaak is het aan het begin van de week heel erg druk, met interne afspraken van de Universiteit. Gedurende week zijn er meer afspraken met externe partijen, toevallig had ik er deze week maar één. Zo zat ik deze dag hele dag in het bestuursgebouw op de kamer te werken. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met het organiseren van een debat en daar moet nog het nodige voor georganiseerd worden. Volgend jaar maart vindt de week van de medezeggenschap plaats en ik ben daar een van de coördinatoren van. ’s Avonds kwamen mijn lichtingsgenootjes van mijn dispuut langs en hebben we de hele avond geborreld en samen gegeten.
  Vrijdag
  Voor een vrijdag begon mijn dag weer vroeg… 9 uur liep ik het bestuursgebouw binnen. Van 11 tot 2 vergaderen we elke vrijdag met elkaar, de studentgeleding van de Universiteitsraad. Er wordt gediscussieerd over projecten, binnengekomen post en knelpunten. Gelukkig komt de bezorger van broodje Ben ons altijd steunen tijdens de lunch. ’s Middags was ik vrij en had ik een bachelor uitreiking van mijn vriendje. ’s Avonds ging ik uiteten met mijn schoonfamilie en borrelen met zijn huisgenoten.

  WEEKEND

  Het weekend probeer ik zoveel mogelijk vrij te houden, maar helaas lukt dat niet altijd. Dit weekend was een volle, maar gelukkig wel met leuke dingen.

Zaterdag was ik verantwoordelijk voor de gastenlijst van de VIPS op het ADE-event ‘All day I dream’. Gelukkig stond ik met een clubgenootje en hebben we ons prima 9 uur vermaakt. Zondag gingen we op pad met de Uraad naar Rotterdam om te paintballen. Na 3 uur gekkigheid en een paar blauwe plekken verder zijn we weer teruggegaan naar Utrecht om daar te gaan eten bij Beers and Barrels. Maandag zouden de officiële commissievergaderingen beginnen, dus Chupitos werd deze avond overgeslagen.

uraad1617