Fractie 2023-2024

De Zeventiende Fractie

De fractie is het deel van de partij dat in de Universiteitsraad zit. Zoals je onder het kopje ‘Universiteitsraad‘ kunt lezen, bestaat de studentgeleding van de U-raad uit 12 studenten. Hoeveel zetels elke partij dat jaar in de raad heeft hangt af van de jaarlijkse universiteitsraadverkiezingen. Alle studenten aan de UU kunnen elk jaar rond april stemmen op de verschillende studentenpartijen. Elke partij heeft haar eigen speerpunten en voor de verkiezingen maken de partijen hun verkiezingsplannen bekend waar deze in zijn uitgewerkt. Een overzicht van onze belangrijkste speerpunten kun je hier vinden.  

Lieke van Zijl

Fractievoorzitter

Hoi, ik ben Lieke van Zijl. Ik ben dit jaar de fractievoorzitter van PvdUS. Ik studeer Bestuurs- en Organsatiewetenschap en daarnaast ben ik lid van de studentenvereniging U.V.S.V./N.V.V.S.U.. Verder ben ik dit jaar coördinator van de commissie Strategie, Personeel & Organisatie binnen de Universiteitsraad. 

Derk Droppert

Penningmeester Universiteitsraad

Hallo, Ik ben Derk Droppert en vervul dit jaar de functie van penningmeester van de studentgeleding binnen de Universiteitsraad. Verder zit ik in de commissie Financiën, Ict, Huisvesting & Duurzaamheid. Dit jaar zet ik mij in voor de verbetering van de positie van studentbestuurders binnen Utrecht. Naast het raadswerk studeer ik Economics and Business Economics en ben ik lid van het Utrechtsch Studenten Corps.   

Stan Janse

Vice-Voorzitter Universiteitsraad

Hallo, mijn naam is Stan Janse en ik ben dit jaar de de Vice-Voorzitter van de studentgeleding binnen de Universiteitsraad. Verder zit ik bij de studentenvereniging C. S. Veritas. Ik doe momenteel een dubbele bachelor geschiedenis en rechten. In de raad zit ik bij de commissie Financiën, Ict, Huisvesting & Duurzaamheid. 

Helen van Roij

PR-Commissaris Universiteitsraad

Hoi! Ik ben Helen van Roij. Ik studeer Communicatie- en Informatiewetenschappen en daarnaast ben ik lid van de studentenvereniging U.V.S.V./N.V.V.S.U.. Dit jaar mag ik binnen de Universiteitsraad de rol van PR-Commissaris vertegenwoordigen. Verder zit ik in de commissie Strategie, Personeel & Organisatie. 

Saar van der Horst

Hi, ik ben Saar van der Horst. Ik studeer Liberal Arts and Sciences en ben ik lid van de studentensportvereniging U.S.R. Triton. Ik heb dit jaar een plekje in de commissie Onderwijs, Onderzoek & Studentzaken weten te bemachtigen. Mijn positie binnen de Universiteitsraad heeft mij tot nu toe onder andere geholpen de vergroening van het UBB-plein te realiseren. Ook kunnen sporters van Olympos vanaf nu met korting padellen bij Peakz Padel! 

Scroll to top